TOPliszt - Liszt Olivér konyhája

Ha létezik örömfoci (már pedig létezik, hisz ott a Barca), akkor létezik örömfőzés is: Liszt Olivér ezt gyakorolja, nap mint nap. Liszt Olivér nem hivatásos és nem is megélhetési fazékzseni: inkább főz, mint süt, mert precizitásánál már csak pontatlansága nagyobb. Ez az ő történetmesélős és szókimondó konyhablogja. If any question, he's more than happy: lisztoliver@gmail.com. Enni és enni hagyni!

videjók

I want YOU!

Utolsó kommentek

TV Paprika magazin

archiváló doboz

00 ás liszt (1) amerikai palacsinta (2) anthony bourdain (1) arborio rizs (4) a bolygo amerikai (1) bagett (1) banános süti (1) Báránd (1) batáta (1) bbc good food (1) birkapörkölt (1) bodzaszörp (1) botmixer (1) brindzás sztrapacska (2) brokkoli krémleves (1) brownie keksz (1) bud spencer (1) bulgur (1) cannelloni (1) cékla (4) céklakrém (1) cékla csatni (1) Cézanne (1) chili dzsem (1) chili paprika (1) chocoMe (1) cinco de mayo (1) csicseriborsó (1) csirkecurry (1) csirke saltimbocca (1) csokigyár (1) csokis keksz (1) csokis süti (1) curry (1) currykrém (1) Dang Muoi étterem (1) disznóvágás (2) dorset (1) dulce de leche (1) Edelweiss (1) édesburgonya-krémleves (1) édeskömény krémleves (1) ehető ajándékok (3) étteremkritika (1) fafülgomba (2) fekete olavójbogyókrém (1) fekete retek (1) fokhagymapucoló (1) földimogyoró olaj (2) fordított ananásztorta (1) füstölt pisztráng (1) gombás quiche (1) halszósz (4) haluska (2) haluskafesztivál (1) heston blumenthal (2) hétköznapi vegetariánus (1) hotdog (1) hugh fearnley whittingstall (1) hummusz (1) húsvéti sonka (1) ínyencmártás (1) jázmiz rizs (1) joghurtos padlizsán (1) joulutorttu (1) juharszirup (1) kacsa (3) kapormártás (1) karaj (1) karalábé krémleves (1) karamellizált alma (1) karamellszósz (1) keith floyd (2) kenyérlángos (1) kenyértészta (1) keresztapa (1) kínai pirított tészta (2) knédli (1) kókuszgoló (1) kókusztej (1) kolbásztöltés (1) Koroknai Porta (1) krémleves (2) krumplihámozó (1) kuszkusz (1) lacikonyha (1) lasagne (1) lazac (6) lazacfasírt (1) lazacleves (1) legyező burgonya (1) lehel piac (1) lencsefőzelék (2) lilakáposzta (1) ludaskása (1) malactartó (1) marharagu (1) marinált lazac (1) marokkói konyha (1) másnaposság (1) medvehagyma (1) merőkanál (1) mezzaluna (1) mogyorókrém (1) mogyorós céklasaláta (1) mogyoróvajas brownie (1) Múzeum cukrászda (1) nagyböjt (1) narancsmártás (1) narancsos csirke (1) nekedterem (1) new york sajttorta (1) ossobuco (2) padlizsánkrém (2) padlizsán recept (3) pad thai (1) palóc fasírt (1) paradicsomszósz (1) phó leves (1) pico de gallo (1) pistou (1) pisztráng (1) pizzaliszt (1) pizzaszósz (1) pizzatészta (1) pizza teszta (1) potyoló (1) pozsonyi kisvendéglő (1) rákóczi pékség (1) receptvarázs (1) reggelik (3) ricottatorta (1) risotto alla milanese (1) river cottage (1) rizottó (5) rizsecet (1) Romani Platni (1) röszti (1) sajtkrémes brownie (1) sertéscomb (1) sertéskaraj (1) sherrys csirkemáj (1) sólet (2) sörkorcsolya (4) sörkóstolás (1) sörös csokis sütemény (1) spacecake recept (1) spanyol konyha (3) spanyol tortilla (2) spárga (3) strammer max (1) sültpaprika saláta (1) sült cékla (1) sült csirke (1) sült paprika (1) sütőtökös kolbász (1) sütőtökös rizottó (1) sütőtökpüré (1) sütőtök curry (1) sütőtök krémleves (1) szarvas (1) szarvascomb (1) szedres süti (1) szójaszósz (1) szuflé (1) tadzsin (1) tahini (2) tangue de chat (1) tapenád (1) tatin torta (2) távol keleti konyha (2) teflonserpenyő (1) tejszínes töksaláta (1) thai konyha (2) the fat duck (1) tojáslikőr (1) töki pompos (1) töltött zsemle (1) top10 (2) tortilla de patatas (2) transz-zsírsav (1) tv paprika magazin (4) újkrumpli (2) vágódeszka (1) vakteszt (1) VHS-klasszikusok (1) vietnámi konyha (1) vinetta (1) vörcseszter-szósz (1) vöröslencse krémleves (1) wellington bélszín (1) whoopie pie (1) wok (2) zöldborsókrém (1) zsálya (1) zsemlegombóc (1) zsurmó (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek:

takacsveca93 2017.11.23. 15:08:28

www.ujsagomat.hu/lidl
Nagyon király kis blogocska, ha gondolod látogass el a projectünkhöz! :)

Bejegyzés: Csá gyíkok, én leléptem...

barnabass 2016.12.29. 19:41:57

Tetszik!
Már vagy háromszor elhatároztam ezt a sóoldatos dolgot,de mindig elfelejtettem olvasás után.
Most megcsinálom.Szilveszter
közeledtével malachúsból.

Bejegyzés: Tökéletes sült csirke 10 lépésben, 5 órában, H.Blumenthal nyomában.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2015.01.08. 15:40:58

Perfekt!
Tudom, hogy az 'echte' ír stew-ban nincs kelkáposzta, de nagyon szeretjük, ezért nagy kockákra vágva szoktam hozzátenni. Ezért aztán a mienk ír-marokkói-olasz-német-magyar fogás, igazi fúziós kaja! :)

Bejegyzés: Marha vagyok, nem turista! ír-marokkói-olasz-magyar marharagu

Tina Recept 2014.10.10. 14:59:02

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.mytaste.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, a keresőnk segítségével könnyen megtalálják a felhasználók a receptjeid. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
A facebookon hetente publikálunk a bloggerek receptjeiből és egyre népszerűbb az oldalunk.

Mytaste.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak. Hónaponta közel 50 millió latogatónk van és ez a szám hónapról hónapra növekedik.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@mytaste.hu

Bejegyzés: Csá gyíkok, én leléptem...

senki fia 2014.09.06. 20:25:23

Ennyi baromságot. Láccik, h közöd nincs a konyhához...

Bejegyzés: 10 dolog, amire nincs szükséged a konyhádban...

enil 2013.02.19. 21:25:51

Nem kell magas homersekletu suto a pizzasuteshez. Eleg ha van benne grill-futoszal. 2-4 perc alatt kesz a pizza nyitott sutoajto mellett is. Nem kell melegiteni, pizzakovezni, stb. Felizzik a futoszal es mehet kozvetlenul ala a pizza, amit pl. kekacel pizzaformaba teszunk. Utana fel a tuzhelyre es kb. 1 percig piritani az aljat.
Tokeletes lesz a pizza.

Bejegyzés: Olasz topliszt TOP3: pizza, pizza, pizza

Liszt Olivér 2013.02.15. 14:03:10

@Beata Bekesi: Abszolút egyetértek Veled. A forró vizes megoldást nem is ismertem. Az biztos, hogy mindegyik jobb megoldás, mint egy újabb szilikonkütyüvel terhelni a konyhafiókot!

Bejegyzés: 10 dolog, amire nincs szükséged a konyhában: 10. helyezett

Beata Bekesi 2013.01.22. 11:05:50

Erre jó egy wcpapír guriga is... és nem kerül plusz pénzbe, mert amúgy is kidobnád. Szerintem a forró vízbe merítés célra vezetőbb eljárás, egyben le lehet húzni a hártyát a gerezdről.

Bejegyzés: 10 dolog, amire nincs szükséged a konyhában: 10. helyezett

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.17. 23:26:57

Ha nincs elég magas hőmérsékletű sütő, célszerű a mozzarellát félidőben rátenni, akkor nem pirul meg a teteje.

Bejegyzés: Olasz topliszt TOP3: pizza, pizza, pizza

Liszt Olivér 2013.01.04. 18:59:39

@Sallerka:
Köszi a jogos kommenteket, vegyük őket sorra:
1) Olívaolajból mondjuk 2 evőkanálnyi kell, de én pl. mióta 5l-enként veszem a spanyol olívaolajat nem sajnálom ki semmiből. A paradicsomszósz lágy és krémes lesz tőle.
2)igen, természetesen 1-2 gerezd fokhagymára gondoltam.
3)ennek megfelelően javítani fogom a posztot. :)
4) Ami a sütőhőmérsékletet illeti a kérdésed teljesen helyénvaló. A helyzet az, hogy minden sütő máshogy működik és viselkedik egy bizonyos hőfokon. Nekem nem a legdrágább légkeveréses sütőm van, és félek, hogy nem bírná, ha csutkára (250 fokra) kapcsolom. Olyat is hallottam, hogy valaki pizzakövet is tett a sütőbe, amivel az amúgy max. üzemi hőmérsékletet 20-30 fokkal még tovább növelte, de ennek a sütő látta a kárát, mert picit megégett a gumi tömítés. Szóval ökölszabályként azt tudom javasolni, hogyha van kemencéd, akkor mindent bele, és nem kell félned a 400 foktól sem. Ha sütőt használsz, és bírja a 300 fokot, akkor nyugodtan kipróbálhatod ezt a sütési hőfokot, már ha kellően vékonyra gyúrtad és jól megkelesztetted a tésztát.
Hát így. :) Remélem segítettem, és hajrá a pizzához. Ha jó lett, és esetleg le is fotóztad, mielőtt megettétek, akkor a blog facebookján meg is mutathatnád.

Bejegyzés: Olasz topliszt TOP3: pizza, pizza, pizza

Sallerka 2013.01.04. 17:05:42

A másik anomália amit több helyen olvastam:
Mindenki megírja, hogy milyen magas hőmérsékleten sütik itáliában a pizzát, erre mindenki megsüti 220 fokon, Te is ezt javasoltad.
A sütők, ahogy Te is írtad, tudnak 250 fokot. az enyém konkrétan 275-öt is tud.
akkor miért nem annyi a szabály, hogy "maximumon süssük?" és kész?

Bejegyzés: Olasz topliszt TOP3: pizza, pizza, pizza

Sallerka 2013.01.04. 16:57:35

A tészta kel, a paradicsomszósznál járok, két ponton akadtam el:

mennyi olaj kell a paradicsomszószba?

"... szűz olivaolaj, 1-2 fokhagyma, 1 tk só ..."
1-2 fokhagyma nem lesz sok bele? 1-2 gerezd értendő?

Most mindkettőre valamit blöfföltem, meglátjuk milyen lesz, de nem bánnám ha updatelnéd a blogpostot ezekkel az infókkal ;)

Bejegyzés: Olasz topliszt TOP3: pizza, pizza, pizza

neekool 2013.01.03. 16:47:48

tetszik ez a recept, imádom a lazacot. ezt el kell készítenem, amúgy, megoszthatnád itt is ezt a receptet redir.ec/receptjatek, tuti sok mindenkinek tetszene

Bejegyzés: Marinálunk babám, marinálunk babám: lazacot!

Liszt Olivér 2012.12.16. 21:48:02

@Intizar: Nincs mit! Prosciutto helyett használhatsz feketeerdő sonkát, de még akár szeletelt bacont is!

Bejegyzés: Csirke saltimbocca: a kaják Don Juanja – most izzadásgátlóval!

Intizar 2012.12.16. 21:23:11

Nyam-nyam, köszike! Randiveszély ugyan nem fenyeget, de ezt elraktározom. Ha az ember valódi prosciuttót nem talál, mivel helyettesíthető?

Bejegyzés: Csirke saltimbocca: a kaják Don Juanja – most izzadásgátlóval!

mohamama 2012.11.21. 18:57:53

Én egyszerűbben megoldom a meggy -kérdést. Meggy-dzsem megy a masszába, természetesen házi készítésű, darabos. Valami isteni finom!

Bejegyzés: Csókolom, nadon finom volt a kókuszgoló!

mohamama 2012.11.21. 18:55:36

Tavaly vetettem orvosi zsályát, az idén nem próbálkoztam. Csak szárított van itthon:)

Bejegyzés: Sütőtökös rizottót? Nagyon színesen adom.

Liszt Olivér 2012.11.20. 20:28:03

@mohamama: Köszi! Ami a fűszereket illeti ehhez a kajához igazán a friss zsálya passzolna igazán, ahogy a sütőtökhöz általában, de ez nem volt itthon. S persze a rozmaring sem rossz választás, sőt. :)

Bejegyzés: Sütőtökös rizottót? Nagyon színesen adom.