Nem könnyű a focibolond blogger élete egy EB alatt. Munkába, majd piacra járni úgy, hogy hatkor már meccs kezdődik, mindez kihívás. Nincs mese priorizálni kell, vagyis első a meccs, második az esti meccs, és csak ezután jön a konyha. Ilyenkor nincs idő pizzatésztát gyúrni, vagy nokedlit szaggatni a haluskához, bármilyen jól megy is a sztrapacska a sörhöz. De még blogot írni sem nagyon, így fel is hagyok az obligát bevezetővel, jöjjön egy nagy gyerekkori kedvenc, a petrezselymes-kakukkfüves újkrumpli receptje, amivel ilyenkor nem lehet betelni. Akár köretként, akár magában majszolva, villával lekapargatva az edény aljára sült krumpli darabokat, mindez felér egy jó meccsel (és itt most nem a leszedált francia-angolra gondolok).
Hozzávalók:
- 3/4 kg újkrumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1,5 dl olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem, 2-3 ág kakukkfű, só, bors
Az újkrumplit alaposan megmossuk, picit ledörzsölgetjük, és szép cikkelyekre vágjuk (nem hámozzuk, de ugye ezt mondanom sem kell). A lecsepegtetett krumplit beleborítjuk egy vastag fenekű lábosba/serpenyőbe, meglocsoljuk bőségesen olívaolajjal, rádobunk pár késlappal összenyomott fokhagymát, sózzuk, esetleg borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és a kis kezünkkel jól összeforgatjuk, hogy minden egyes krumplidarabot bevonjon az olívaolaj. Alufóliával alaposan letakarva 160 fokos sütőbe tesszük, majd egy óra után leszedjük a fóliát és még 15 percig sütjük, amíg a krumpli felszíne meg nem pirul. Atombiztos recept, egy görög-cseh meccs alatt könnyen összerakható.
Utolsó kommentek